1-Mutfak mekanının buyukluğu,
Mutfak projesi için tıklayınız.
2-Kullanıcının mutfak kullanım alışkanlıkları;
a- Hangi tarzda yemekler pişirdiği,(Örneğin kızartma ağırlıklı ve yoğun baharatlı yemek yapanların mutfaklarında havalandırma çok önemlidir.Genelde hazır yemeklerle veya hafif atıştırmalarla akşamını geçiren yoğun ve çok seyahatli çalışanlara açık mutfak sistemi önerilebilinir.
b-Ocak, fırın veya mikrodalga, buzdolabı, deepfreze gibi mutfak beyaz eşyalarını kullanım yoğunluğu, (mutfak yerleşiminde ocak etrafında geniş çalışma tezgahları düşünülebileceği gibi, mevsimli gıdaları ilerki aylara saklamamız için deepfreze alanı bırakmayı da unutmamalıyız.)
c-Bazı aileler, mutfaklarını aynı zamanda sosyal yaşama alanının bir parçası olarak da değerlendirmek istemektedirler.Yemeklerini (hatta televizyon bağlantılarını da sağlayarak) mutfakta yemeği tercih etmektedirler.Bu durumda mutfakta yemek masası alanı ve televizyon bölümü düşünülmelidir.
3-Kullanıcının dekorasyon tarzı;
a-Modern Tarz'da tasarlanan mutfaklar; (Canlı, parlak renkler veya beyaz renk kullanılarak, kaplama malzemasi olarak pvc, laminat, cam veya paslanmaz çelik kullanım ağırlıklı, sade, yalın çizgilerle tasarlanan mutfaklardır.)
b-Rustik Tarz'da tasarlanan mutfaklar;(Daha çok kırsal yaşamı anımsatacak, doğal ahşap kullanılarak tasarlanan mutfaklardır.)
c-Klasik Tarz'da tasarlanan mutfaklar;(Geleneksel, aynı zamanda da konforu ve rafine bir beğeniyi bir araya getirerek tasarlanan mutfaklardır.)
Değişik dekorasyon tarzlarında tasarlanmış mutfak resimleri için tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder